Обади ни се:

You are on Furniture Clinic BG

Visit Furniture Clinic USA
Анилинова кожа

"Кожа, която е била боядисана чрез потапяне в багрилна боя и не е получила покритие от боя и лак. Естествена или боядисана кожа, завършена чрез нанасяне на кохерентно покритие, чиста или оцветена с боя "

Недостатъци:

  • Попива всякаква мръсотия и петн

  • Много трудна за поддръжка

  • Нееднороден цвят

  • Бързо избледнява и се изтърква

  • Виждат се всички дефекти на животното

Предимства:

  • Напълно натурална

  • Уникални шарки

  • Много престижна

  • Видима цялата естествена структура

  • Дишаща кожа

Анилиновите кожи обикновено нямат повърхностно покритие, но някои анилини могат да бъдат напръскани с лак, за да са по-лесни за поддръжка. Това е само тънко защитно покритието, но прави анилина по-лесен за почистване.


Как да разпознаем анилиновата кожа

Aniline Leather
The Magnifying Glass Test

Ако погледнете анилиновата кожа през лупа, почти сигурно ще разберете, че кожата е анилин, тъй като това, което виждате, е различно от повечето други кожи. Космените фоликули се виждат ясно ясно на анилина и не са толкова видими при другите кожи. Ще можете да видите много малки дупки на кожата, както е показано на снимката по-долу.


Малките дупки са там, където косъма е изваден от кожата. Виждането на тези дупки показва, че не е положено пигментирано покритие - ако има такова, тези дупки биха били попълнени.

Тест за попиване - абсорбиране:


Капнете малко количество почистващ препарат за кожа или вода върху анилиновата кожа. Ще забележите, че кожата е попила почистващото средство, оставяйки тъмна петно, което ще изсъхне. Един анилин напълно ще абсорбира течността за около 30 секунди. Ако анилинът е лакиран, течността няма да се абсорбира, използвайте лупа, за да идентифицирате кожата в този случай

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако кожата бързо попива водата, това означава, че тя също така абсорбира петната лесно и бързо. От съществено значение е да се поддържа тази кожа с редовните нанасяне на крем за защита на кожата. Ако кожата ви е избледняла, ще ви е нужна специална козметика за възстановяване на цвета.

Тест на допир:


Анилиновата кожа се усеща много мека и естествена и ще светне, ако я надраскате, лакираните анилинови кожи няма да оставят светла реска, когато ги надраскате.

Визуален тест:


Цветът на анилин няма да изглежда толкова равномерно, колкото цвета на пигментирана кожа, видимата структура на зърната е видима и хората с добри очи могат да видят космените фоликули. Природните белези и ухапвания ще се виждат на повърхността, ако има такива.


Return to Identifying Leather