Обади ни се:

You are on Furniture Clinic BG

Visit Furniture Clinic USA
 

Как да поправите дупка в кожена седалка

 

MR2 Repair 1
 
Отляво има седалка от MR2, както може да се види, с години на използване тя е претърпяла значителни повреди на лявата страна
Изтъркването, причинено от триене на кожата, през годините доведе до създаването на дупка и много наранявания на повърхността.
Това увреждане може лесно да бъде ремонтирано с помощта на Leather Repair Kit & the Small Leather Colourant Kit.
MR2 Repair 2
 
1. Подгответе кожата
Първата стъпка е да приготви кожата. Използвайки абразивната гъба и Leather Prep, включен в комплекта за боядисване, внимателно разтривайте повърхността на кожата, за да отстраните натрупаните мазнини и масла.
Тази стъпка също ще премахне старото лаково покритие, което ще позволи на боята, по-добре да залепне за кожата.
След като подготвите, почистете кожата с Alcohol Cleaner, това ще отстрани мръсотията или праха от района, преди да преминете към следващата стъпка.

MR2 Repair 3
 
2. Обработка на зоната
Ако погледнете дупката, можете да видите, че кожата се е отворила като устна. Тази устна ще компрометира качеството на ремонта и трябва да бъде премахната.
Използвайки скалпела или ножица, внимателно изрежете устната, като я отрежете в основата, като внимавате да не повредите заобикалящата кожа.

MR2 Repair 4
 
3. Подлепване с подложка отвътре.
За да се осигури твърда подложка за ремонта, трябва да подлепите подложка отвътре. Вземете подложката, доставена в комплекта, и я изрежета така да покрие дупката плюс един сантиметар презастъпване.
След като направите това, използвайте пинсети, за да поставите едната страна на подложката под кожата, така че излишъкът от 1 см да е напълно под кожата. Подложката трябва гладко да легне под кожата.
Когато това стане, поставете малко количество  лепило върху доставената шпатула и нанесете под ръбовете на дупката, за да покриете долната част на кожата, която го заобикаля, като внимавате да не разместите подложката. Когато всички ръбове са залепени, приложете натиск за свързване на кожата към подложката и оставете да изсъхне.

MR2 Repair 5
 
4. Попълнете дупката
Сега, когато подложката е здраво закрепена, дупката в кожата трябва да се напълни. За да направите това; Вземете малко количество от Heavy Filler, като използвате края на шпатулата и поставете тънък слой в отвора над основата. Уверете се, че целият слой е много тънък, просто покрийте подплата и оставете 20 минути да изсъхне. Това може да се ускори с помощта на сешоар.
Продължавайте да нанасяте Heavy Filler на тънки слоеве, от решаващо значение да използвате тънки слоеве, тъй като пълнителят се свива, тъй като той изсъхва и може да не изсъхне правилно, ако нанесените слоеве са твърде дебели. Като общо правило, най-малко 5-6 тънки слоя трябва да се използват за натрупване на пълнителя, докато нивото на пълнежа се изгради точно под горната част на дупката.
За да премахнете излишния слой, с нанасянето на всеки слой, изгладете района с гладкият ръб на шпатулата, преди да изсъхне поставения слой.

 
MR2 Repair 6
 
5. Това е илюстрация на това, което ще изглежда дупката след като са били използвани 5 или 6 слоя пълнител.Тя няма да бъде гладка, но почти напълно ще запълни дупката.
MR2 Repair 7
 
6. Добавете крайния слой на пълнежа
Нанесете крайния слой пълнител в дупката, като го запълните напълно, така че да е на равно ниво със заобикалящата кожа. Внимавайте да оставите този краен слой да се втвърди правилно, тъй като, когато изсъхне, пълнежът може да се свие, като го намалите до желаното ниво.
Добавете още филър, ако е необходимо.
Вашата цел е да запълните дупката, така че да е равна на кожата. Ако филъра стане по висок от нивото на кожата можете да го намалите с шкурка.
Когато сте доволни от нивото на пълнежа и вече не можете да усетите някакъв "ръб" между нивото на пълнежа и заобикалящата кожа, почистете отново областта с алкохол, за да премахнете нежелания пълнител и прах от околността.

MR2 Repair 8
 
7. Нанесете първоначален слой боя.
Боята, доставена с комплекта, трябва да съответства на цвета на кожата, която се ремонтира, освен ако не боядисвате напълно.
Вземете една от доставените в комплекта гъби и нанесете малко количество боя него, след което го разтъркайте внимателно в областта на ремонта. Това позволява на боята да проникне в гънките на кожата и порите, което дава по-добър завършек.
Когато това стане, преминете към следващата стъпка, пръскане на боята.

MR2 Repair 9
 
8. Завършете задачата
Използвайки аерограф пръскайте на много тънки слоеве боята върху кожата. За най-добър резултат се уверете, че всеки слой е много тънък и му се дава достатъчно време, за да изсъхне, преди да приложите следващото. Това ще позволи да се създаде равномерно покритие и ще се избегнат проблеми с неизсъхнала боя. Не е необичайно за най-добрите ремонти да се прилагат 10-15 тънки слоя боя, в зависимост от степента на повредите и използвания цвят.

Щом сте доволни, че щетата е скрита, следващата стъпка е нанасянето на защитно покритие - лакът. С помощта на пулверизационния пистолет се нанасят 4 или 5 тънки слоя лак, като отново се оставя да изсъхне между отделните слоеве. Лакът запечатва боята, за да не износва и удължава живота на кожата.

След като приключите, оставете 24 часа преди да използвате артикула, за да сте сигурни, че филърът, боята и лакът са изсъхнали напълно.В допълнение към комплекта за ремонт на кожа, комплектът Small Colourant Kit беше използван за боядисване на тази работа, тъй като площта, която се ремонтира, беше доста голяма и изискваше пръскане. Ако ремонтирате много малка дупка, нарязана или разкъсана, можете да постигнете отлични резултати с комплекта за коригиране на кожа  Leather Repair Touch Up Kit.
 

RETURN TO LEATHER REPAIR KIT