Обади ни се:

You are on Furniture Clinic BG

Visit Furniture Clinic USA
Furniture Clinic възстанови легендарния Jaguar XJ-S от филма "Завръщането на светеца"

Дата на изпращане: 01-02-2017

by Furniture Clinic

Furniture Clinic имаме специален проект, който бихме искали да споделим с вас. Миналия месец нашият експертен екип напълно възстанови целия интериор на оригиналния класически автомобил Jaguar XJ-S, който бе представен в телевизионната серия "Завръщането на светеца" за шоуто за практическото класическо възстановяване.

"Завръщането на светеца" е прекрасно шоу от оригиналната телевизионна програма "The Saint", която продължи само една година от 1978 до 1979 с общо 24 епизода. 20 от тези епизоди представят ангелския изцяло бял XJ-S , известен като култов модел, като един от най-желаните автомобили в историята на британската телевизия.

Програмата се завърта около водещия герой Саймън Темплар - богат и загадъчен добър самарянин, известен като "Светецът", който Иън Огилви играе в завръщането, а Роджър Мур в оригинала. Ogilvy винаги е бил придружаван от XJ-S във всеки епизод до последната серия.

Този конкретен Jaguar XJ-S е ранен прототип, произведенн през 1975 г. и след това доставен на ITV специално за шоуто. Когато дойде в Furniture Clinic, той беше в много лошо състояние  с дупки, разкъсвания, паднала боя, втвърдена кожа и различни петна по предната и задната седалка и не изглеждаше да е ремонтиран някога.

Днес ще ви покажем как екипът ни от експерти постигна невъзможното и възстанови интериора на този известен автомобил обратно до перфектно здравословно състояние, като използва продуктите на Furniture Clinic, които могат да бъдат закупени от нашия онлайн магазин.

Етап 1 - Подготовка на кожата: На първо място кожата се нуждае от обезмасляване, тъй като кожата е с грозни петна, мазни петна и обща мръсотия. За да направим това, екипът ни използва обезмаслител за кожа, който се нанася на кожата и се оставя за една нощ, за да извлече замърсяването с мазнини и масла. След това кожите бяха почистени с Leather Ultra Clean.

Stage 2 Leather Reviving: After this came the reviving stage, using Furniture Clinic’s Leather Revive. The solution was massaged into the leather to loosen and soften the fibres, replenishing the natural fat liquors that the leather had lost over time and generally conditioning the material, making it supple and smooth once more. After this application the leather was then left overnight to ensure the Leather Revive soaked throughout the grain of the sofa.

Етап 2 - Омекотяване на кожата: След това дойде процесът на омекотяване, използвайки Leather Revive на Furniture Clinic. Разтворът се масажира в кожата, за да отпусне и омекоти фибрите, допълвайки естествените мазнини, които кожата е загубила с течение на времето и като цяло подготвя материала, което го прави още по-гъвкав и гладък. След това приложение кожата се оставя за една нощ, за да се гарантира, че Leather Revive дълбоко в кожата.

Етап 3 - Ремонт на кожата: Третият етап включва ремонт на разкъсвания, дупки, издрасквания и други увреждания на повърхността на кожата, като се използва филър за запълване и възстановяване на повърхността на кожата. Тази повреда в някои случаи беше много дълбока и тежка, но филърът успя да създаде още по-гладка повърхност и по-голямата част от ремонтите бяха абсолютно безпроблемни.

Етап 4 - Заздравяване на кожата: Leather Binder на Furniture Clinic се нанася върху цялата кожа, попивайки дълбоко в структурата на материала, за да заздрави кожата,  удължавайки живота на кожата и  гарантира, че кожата е структурно заздравена за бъдеща употреба. От значение е възрастта на интериора, това е важен процес, който не може да бъде пренебрегнат, дори ако кожата привидно изглежда здрава.

Етап 5 - Боядисване и лакиране: Накрая, кожата се боядисва, за да се постигне възможно най-доброто завършване. Успешно постигнахме точният цвят (Antelope), който съвпада перфектно с оригиналния цвят. Накрая нанесохме защитното покритие - лак за кожа, так че да осигурим дълъг живот на коженият интериор.

След като целият процес приключи, преди интериорът да бъде монтиран, Крейг и Адам, които бяха начело на реставрацията, се гордееха с работата си и отделиха време, за да направят снимка с завършения интериор.

За по-подробно ръководство за възстановяването вижте видеоклипа по-долу:

More News and Events...How to Restore the Leather Seats of a Classic Car

Как да възстановим коженият салон на класически автомобил

Предлагаме специализирана гама от продукти за кожа, както и някои лесни за употреба стъпки по стъпка и видео ръководства, които да ви помогнат да възстановите класическия интериор на автомобила си.

June 9, 2017

Вместо да подмените или претапицирате седалките на класическия автомобил, помислете дали да не ги възстановите.


Top Tips For Caring For Your Horse Tack

Топ съвети за грижа за ездитното оборудване

Като се има предвид, че вашата екипировка е една от най-скъпите конни покупки, които ще направите, е жизненоважно да се грижите за кожата, за да гарантирате дълголетието й.

May 19, 2017

Ние сме подбрали 10 съвета за грижата за вашите седла, юзди и кожи, за да сте сигурни, че ще ги ползвате много сезони.


Leather Sofas to Car Seats: Are Yours Protected?

От кожени мебели до кожен автоинтериор: Вашите защитени ли са?

Всеки път, когато купуваме нещо ново, ние винаги искаме да го запазим в отлично състояние и най-добре е да започнем е с превенция.

May 9, 2017

Предлагаме изключителни продукти и услуги за защита, за да запазите вашите предмети като нови.


How-to Identify Leather

Как да разпознаем кожата

Ето няколко теста, които можете да направите, за да ви помогне да определите вида кожа, с която работите.

May 4, 2017

Ето няколко теста, които можете да направите, за да ви помогне да определите вида кожа, с която работите.More News and Events...

Виж всичко