Обади ни се:

You are on Furniture Clinic BG

Visit Furniture Clinic USA
Как да сменим цвета на кожени автомобилни седалки


How to change the colour of leather car seats guide 1[buy_bundles]

 

Това ръководство ще ви покаже как да промените цвета на кожената седалка за кола. Ще променим цвета на този интериор от червено в крем, но е възможно да промените цвета, който искате. Промяна на цветовете може да бъде направена от всеки цвят на друг, т.е. черен до бял или бял до черен, с толкова успешни резултати.

Комплектът leather colourant kit, използван в това ръководство, може да се използва за промяна на цвета на всички интериорни кожени, винилови, пластмасови, PVC и кожени платове.

 

Ръководство в снимки


 

How to change the colour of leather car interior guide - Rolls Royce Red Seats Before Colour Change
 
Тази снимка показва червена кожена седалка от Rolls Royce. Това ръководство ще ви покаже как да промените цвета на интериора на коженият салон.

Необходими продукти

Flexifil - за запълване на пукнатини

Leather Colourant Kit - комплект за боядисване

How to change the colour of leather car seats - Prepping the leather seatСтъпка 1. Подготовка на кожата с Преп
Първият етап е да подготвите кожата с абразивна гъба. Този процес премахва прозрачното фабрично лаково покритие, приложено върху кожата. Премахването на лака, позволява на боята да се прилепи към кожата.

Както е показано на снимката, тъй като лакът е отстранен, част от цветът (но не и целият цвят). По принцип, когато отстраните някакъв цвят от дадена област, това означава, че лакът е премахнат, така че можете да се преместите в следващата област.
 
How to change the colour of a leather car interior guide - Wipe off the leather colourСлед като сте обработили кожата с Преп и абразивна гъба, ще видите че има доста остатъци от боя на повърхността. Това е много често срещано със старите Rolls Royce, jaguar, Bentley, Aston Martin и други автомобили.

Така че, избърсваме кожата с кърпа, за да премахнем препарата и цвета. Това не се случва толкова много с модерните автомобили (1980's +), тъй като начинът, по който кожата е боядисана, става все по-устойчив срещу ПРЕПА. Не се тревожете обаче, това не се отразява на крайния резултат!
How to change the colour of leather car seats - Prepped leather car seat
 
Снимката вляво показва как трябва да изглежда кожата след подготовката. Можете да видите къде е почти напълно премахнат цветът в средните греди на седалката. Забележете, че блясъкът също е направил кожата да изглежда по-матов. Това е основният индикатор за правилно подготвена кожа (без блясък), тъй като боята не винаги ще бъде премахната изцяло.
Важна забележка: Кожата е боядисана, така се постига голямо разнообразие от цветове. Когато кожата старее, изглежда, че е напукана, но по-голямата част от пукнатините всъщност са в боята, която е напукана, а не самата кожа. Когато подготвяте кожата, боядисаният слой се отстранява или намалява значително (както е показано на горната снимка), така че всички пукнатини също се отстраняват. Това води до много гладко покритие и отличен краен резултат.

How to change the colour of a leather car interior - Alcohol Cleaning the leather seat
 
Стъпка 2. Почистете добре с  Alcohol Cleaner
Използвайки кърпа, изтрийте кожата с почистващия препарат. Този процес премахва всички восъци, масла или силикони, които могат да бъдат на кожата. Премахването им дава по-добра адхезия на цвета.

Както можете да видите досега, като всяка друга работа, подготовката е ключът към успеха. Отделете време, когато го направите, и вашите крайни резултати ще бъдат страхотни. Не е трудна задача - може просто да е доста отнема време!

How to change the colour of leather car seats - Filling the cracks
 
Стъпка 3. Попълнете пукнатините с Flexifil
След подготовката на кожата може да има малки пукнатини в кожата. Те се фиксират чрез нанасянето на Flexifil върху кожата с шпатула. Пълнителят седи само в напуканата кожа. След като нанесете слой, оставете да изсъхне за 5-10 минути. Нанасяйте на тънки слоеве, докато всички пукнатини се напълнят, за да се изравни с повърхността на кожата.

След това кожата трябва да се шлайфа гладко, като се използва фина 1200 шкурка.

How to change the colour of a leather car interior - Changing the colour of leather
 
Стъпка 4. Нанасяне на първият слой боя с гъба 
След като кожата бъде правилно почистена и всички ремонти са направени, тогава е времето да се нанесе боята.

Първото покритие се нанася от гъба. Това се прави, за да работи боята на труднодостъпни места и също така да се минимизират по-късните приложения на пръскане. Както можете да видите на снимката, използваната боя е силно концентрирана и така бързо променя цвета на кожата.
How to change the colour of leather car seats - Half colour changed leather
 
Тази снимка показва грубо как трябва да изглежда кожата, след като е приложена един слой боя.

При нанасяне на базовото покритие не търкайте прекалено много дълго време. Вместо това, като използвате лек натиск, избършете оцветителя върху кожата с гъба.

За да се ускори сушенето, използвайте сешоар и не трябва да отнеме повече от 5 минути, за да бъде напълно суха.

how to change the colour of a leather car interior - Spraying the colour on
 
Стъпка 5. Пръскане на боя и лак
Следващата стъпка е да пръскате боята върху кожата, като използвате аерографа в комплекта. За начало пръскайте цвета около ръбовете на тръбите и сгъвките.

Това покрива първо най-трудните за достигане места, което в крайна сметка улеснява работата и използвате по-малко боя. След това пристъпете към пръскане на боята на тънки слоеве върху седалките, докато покрие равномерно. Винаги оставяйте предишния слой боя да изсъхне, преди да пръскате нов отгоре.
След нанасянето на боята трябва да го защитите с финиша. Първо пръскайте Super-Seal, напръскайте го на 3-4 слоя, след което трябва да поставите завършващият лак. Пръскайте върху боятав приблизително 7-8 тънки слоя за най-добри резултати. Винаги помнете да оставите време за изсъхване на всеки слой, преди да приложите следващия.

How to change the colour of leather car seats - Cream leather rolls royce seats
 
Крайният резултат

Тази снимка показва двете предни седалки от колата след цялостна промяна на цвета. Ние го сменихме със специално подбран крем от нашият клиент и нанесохме сатенено лаково покритие.
 


return to guides