Обади ни се:

You are on Furniture Clinic BG

Visit Furniture Clinic USA
КАК ДА СМЕНИМ ЦВЕТА НА КОЖЕНИЯТ ДИВАН


How to change the colour of a leather sofa - guide page
[buy_bundles]

Това ръководство ще ви покаже как да промените цвета на кожения диван. Ще сменим малка седалка от светло бежово до кафяво, за да демонстрираме правилната процедура за промяна на цвета на кожата.

Промяна на цветовете може да бъде направена от всеки цвят на друг, т.е. черен до бял или бял до черен, с толкова успешни резултати.

Комплектът за оцветяване на кожата, използван в това ръководство, може да се използва за промяна на цвета на всички интериорни кожени, винилови, пластмасови, PVC и кожени салони.

 

Ръководство в снимки


Leather Seat Before Colour Change
Тази снимка показва възглавницата на седалката, която ще сменим от бежово до кафяво.
Препоръчителни продукти
Leather Colourant Kit - използваме за боядисване на кожа

 

Преди подготовката

How to change the colour of a leather sofa guide - seat before prepping

 

След подготовката

How to change the colour of a leather sofa guide - seat after prepping

Стъпка 1. Подготви кожата

Първата стъпка е подготовката на кожата, за боядисване - използваме Prep. Правим това, за да премахнем всички восъци, масла или силикони, които могат да присъстват върху кожата, а не отстраняването им може да доведе до проблеми с адхезията. Подготовката на кожата също премахва лаковото покритие. Ако кожата е много замърсена, почистете я първо с leather ultra clean или топла сапунена вода.

Направете най-напред гърбовете и страниците. Много мебели в наши дни са с отделни възглавници на седалищната част и гърба. За страниците, всичко, което трябва да направите, е да ги избършете с някакъв алкохолен препарат на кърпа. Не е нужно гърба и страниците да обработвате с преп, защото тези части на практика не се използват, затова не отделяйте много внимание на тях.

Тъй като седалищните възглавници и други области са подложени на по-голямо натоварване(износване), е важно да ги подготвите добре. За да направите това, най-добре е да ги обработите с препа за кожа и абразивната гъба,  това премахва старото коженото покритие. Добър начин да приложите това е да поставите две топки памук върху абразивната гъба, след което да ги намокрите с Преп, да сгънете абразивната гъба върху топките и след това да търкате. По този начин се прилага препаратът по правилен и пестящ начин, за да може продуктът да ви стигне.

Обработката с Преп на кожата ще премахне всякакви резки и пукнатини на кожата. Така че не само прави кожата готова за боядисване, но значително подобрява външния вид. Всяка тежка пукнатина може да се напълни с филър за кожа Heavy Filler.

Кожата е правилно подготвена, когато започнете да виждате пренасянето на цвета от кожата върху абразивната подложка или парцал. Това показва, че лакът е премахнат, излагайки цвета отдолу. След Препа изшкурете с шкурка (320+) за да намалите да минимум пукнатините. След това преминете към следващата стъпка.How to change the colour of a leather car seat  - Clean the leather with leather cleaner

Стъпка 2. Избършете кожата  с препарат Alcohol Cleaner

Предходната стъпка ще премахне лаковото покритие и всички силикони, които са разтворими в разтворители. Има обаче някои силикони, като спрей лак и восъци, които не са разтворими в разтворители, и за да ги премахнем, трябва да използваме Alcohol Cleaner. След като сте използвали Препа, избършете кожата с кърпа, навлажнена в Alcohol Cleaner, и за по-лесна употреба можете също така да пръскате почистващия препарат  директно върху кожата. Сега изчакайте 30 минути, за да се изпарят почистващите препарати.how to change the colour of a leather car seat guide - applying the first layer of colorant

Стъпка 3. Нанесете първия слой боя

Разклатете бутилката с боя за около 3 минути, за да се уверите, че е добре смесена. Налейте малко количество върху гъба и разтрийте в кожата. Идеята е гъбата да нанесе тънък слой цвят, който да влезе във всякакви празнини, гънки и труднодостъпни места. Натиснете леко, за да нанесете боята в порите. Ако приложите твърде много натиск, може да получите пяна от боята на повърхността, това не е проблем, просто го избършете с гъбата (леко).


How to change the colour of a leather sofa - first coat of colourant applied.
Изображението вляво показва как трябва да изглежда кожата след едно нанасяне на цвят. НЕ се опитвайте да постигнете перфектно покритие с първия слой.Боята изсъхва естествено или може да сушите с сешоар. След като нанесете едно основно покритие, приложете още два слоя боя по същия начин, както преди. Всъщност можете да постигнете добър завършек, без дори да пръскате! Най-добре е обаче да се пръска боята след първият слой с гъба.

How to change the colour of leather - Spraying on colourant
Drying the colourant

Стъпка 4. Пръскане на боя и лак

Изчакайте 30 минути, докато боята напълно изсъхне и след това продължете да пръскате следващ слой. Нагласете пистолета си или аерографа така, че да нанасяте тънък слой боя всеки път.. Най-добре е да се упражнявате малко върху лист хартия, за да усетите разстонянието и интензитета на пръскане. Напръскайте боята на тънки слоеве. Така ще избегнете боята да потече.

Тъй като боята, който използваме, е на водна основа, необходимо е да изсъхне няколко минути. Затова ви съветваме да пръскате една област и след това да я изсушите с помощта на сешоар. Правейки го по този начин се намалява вероятността от потичане. Ако забележите потичане, просто го избършете с кърпа или гъба и след това отново пръскайте зоната.

Няма правилен брой слоеве, които да се нанасят върху кожата. Напръскайте върху един слой и изсушете, а след това просто продължавайте да пръскате върху кожата докато получите нужното покритие. Когато сте доволни от резултата, следващата стъпка е нанасянето на защитно покритие. Първо нанесете Finish Super-Seal, в три-пет слоя, което формира основата на невероятно гъвкава и издръжлива повърхност. Полученият лъскав външен вид ще бъде променен до желания завършек с нанасянето на Leather Finish.

След като Finish Super-Seal има достатъчно време, за да изсъхне, трябва да се нанесе следващото покритие от Leather Finish , като отново се използва цялото съдържание на предоставената бутилка, за да покрие цялата площ между три и пет слоя. Винаги помнете да оставите достатъчно време, за да изсъхне всеки слой, преди да приложите следващия.


 

Крайният резултат


Coloured Leather Seat
Coloured Leather Seat Close Up

Посочените по-горе две изображения са изцяло боядисани седалки. Стандартно кожата има лек блясък. Това може да бъде увеличено, като се използва гланцов финиш, или омекотена надолу с матов лак или да запазите същото като използвате сатенено покритие. Нашият клиент изисква матово покритие за този елемент, което е показано на снимките по-долу.
Finished Leather Seat
Finished Leather Seat Close Up


return to guides