Обади ни се:

You are on Furniture Clinic BG

Visit Furniture Clinic USA
Как да почистите анилинова кожа
 

How to clean aniline leather guide - Applying Leather Cleaner[buy_bundles_bottom]
 

Това ръководство ще ви обясни как да почистите анилиновата кожа. Анилиновата кожа е много мека и естествена кожа, тъй като е само боядисана и не съдържа пигментирано повърхностно покритие. Като такава, тя попива много лесно петна и мръсотия. За да установите дали кожата ви е анилинова, поставете малка капка вода върху кожата и ако тя попие, ще трябва да следвате това ръководство, обясняващо как да я чистите.

Тъй като анилина и други абсорбиращи видове кожи много лесно поглъщат течности и петна, е по-важно да се предпазва кожата от нови, отколкото просто да се почистват. Кремът за защита на кожата добавя защитна бариера към кожата, което помага за предотвратяване на петна, тъй като спира течностите, навлизащи в кожата. Това от своя страна прави кожата по-лесна за почистване. Гледайте двата видеоклипа по-долу, илюстриращи предимствата на защитата на кожата.

How to clean aniline leather guide 2
 
Това е снимка на някои анилинови кожи. Както вече знаете от горната информация, анилиновата кожа е много абсорбираща и затова не трябва да пръскате leather ultra clean директно върху нея. Кожата просто ще се напои, но няма да се изчисти.


Вместо това ще превърнем почистващото средство в пяна, за да го направим по-ефективно. Ако анилиновата ви кожа е чисто нова и не се нуждае от почистване, не забравяйте да нанесете leather protection cream.
Cleaning with foam - Dispensing Leather Ultra Clean into foaming bottle
 
Стъпка 1:
За да преодолеете проблема с попиването на течността в кожата, излейте leather ultra clean в разпенващата бутилка и завийте капака.

Това превръща почистващото средство в пяна и по този начин е по-малко вероятно да попие в кожата. Това ви дава повече време за почистване на повърхността и така почистването на анилиновата кожа е много ефективно.
Clean the aniline with a brush - Applying cleaner foam to brush
 
Стъпка 2:
Също така, защото анилинът е незащитен, това означава, че цялата мръсотия и петна попиват в кожата, а не просто да седи на повърхността.

Така че, за да можете ефективно да почиствате кожата, трябва да използвате четка, за да почистите кожената повърхност по-лесно. Използването на гъба или кърпа няма да бъде толкова ефективно.

Процесът на почистване

Въпреки че ще почиствате с пяна, анилиновата кожа може и вероятно все повече ще абсорбира почистващото средство - това просто ще отнеме повече време. Поради това е трудно да се види колко ефективно е вашето почистване, докато кожата не изсъхне.

Моят съвет е да почиствате кожата на участъци. Почистете един участък изцяло и след това преминете към следващия. Когато нанесете пяна върху четката, разтърквайте в кожата с кръгово движение и след като пяната поеме мръсотията, я избършете с хавлиена кърпа.

Може да се наложи да почистите анилиновата кожа 2 или 3 пъти, за да видите добра разлика. Това е така, защото докато почиствате мръсотия, може да се появи повече от кожата. Въпреки това, ако сте защитили кожата от нова, няма да получите този проблем и ще бъде лесно да се почисти.


Премахване на мазни петна

Тъй като се занимаваме с абсорбиращ тип кожа, често срещано е,  кожата да абсорбира мазнините от тялото в областите, в които облягаме главата и ръцете си. Това се забелязва като тъмни петна в тези области. Използването на leather ultra clean не премахва този вид петна, вместо това е необходимо да използвате обезмаслител за кожа.Поддържане на кожата и препоръчителни продукти

Four Seasons Leather Care Plan: Грижа за кожата четири сезона.

Leather Care Kit: Голям и изгоден комплект за поддържане на кожа.

 

How to clean aniline leather guide 4 - Cleaning aniline leather[buy_bundles]
 


return to guides