Обади ни се:

You are on Furniture Clinic BG

Visit Furniture Clinic USA
Как да възстановите коженият интериор на автомобила

Video Guide
 

How to restore a leather car interior video guide

Това ръководство ще ви покаже как да възстановите цвета на коженият интериор на кола. Тъй като можем да постигнем точен цвят на кожата, можете да използвате нашия комплект за боядисване на кожата, за да възстановите изцяло интериора или една седалка за кола или дори само един износен панел.


How to restore a leather car interior guide - Seat Before Leather Restoration


Тази снимка показва износена кожена седалка за кола. Ще възстановим цвета на двете предни седалки.

Необходими продукти:
How to restore a leather car interior - Car seat getting prepped


Стъпка 1. Подготовка на кожата с Prep

Вземете абразивната гъба от комплекта, сложете няколко топки памук в средата на гъбата, напоете топките памук с Prep от комплекта. Сега сгънете гъбата на две с напоеният памук и започнете да търкате вържу кожата, като контролирате натиска.

Този процес ще премахне лаковото покритие, както и част от боята, които можете да видите на снимката. След като триете малка площ, я избършете с памучен плат, за да премахнете излишната боя от кожата. Кожата е правилно подготвена, когато започнете да виждате пренасянето на цвета от кожата в абразивната подложка или плат.
How to restore a leather car interior - Car seat getting cleaned with alcohol cleaner


Стъпка 2. Почистете много добре с Alchohol Cleaner

Горният процес ще отстрани окончателното фабричният лак и всички силикони, които са разтворими в разтворители. Има обаче някои силикони като спрейове и восъци, които не са разтворими в разтворители и за да ги премахнем, трябва да използваме алкохол(включен в комплекта Leather Colourant Kit).

Просто изтрийте кожата внимателно с алкохола. Сега изчакайте приблизително 30 минути, за да се изпарят почистващите препарати.
How to restore a leather car interior - repairing damage to leather


Стъпка 3. Нанасяне на Binder и Flexifil за скриване на пукнатините

След като кожата е суха, важно е, особено за стара или износена кожа, да я заздравите с Leather Binder. За да направите това, просто извадете гъба и излейте малко количество Leather Binder, след което го използвайте, за да го нанесете върху повърхността на кожата. След като нанесете върху цялата площ, оставете да изсъхне. След като изсъхне, нанесете още един слой Binder по същия начин и повторете този процес за приблизително 8-10 слоя.

За да се изгладят всички области на напукване, Flexifil се нанася с помощта на шпатула на тънък слой, така че да влиза само в пукнатините. След това филърът се оставя да изсъхне за около 5-10 минути. След това филърътт може да се шлайфа с много финна шкурка (1200), за да се изглади. Този процес може да се повтаря, докато всички пукнатини се изравнят с повърхността на кожата.

How to restore a leather car interior - Sponge the colour onto the leather


Стъпка 4. Нанасяне на първият слой боя с гъба

Когато сте доволни, че всички пукнатини са запълнени и Flexifill е имал достатъчно време, за да изсъхне напълно, разклатете бутилката с боята за около 3 минути, за да се уверите, че е добре смесена. Налейте малко количество върху гъба и разтрийте в кожата. Идеята е с гъбата да се нанесе тънък слой боя, който да влезе във всички пори, пукнатини и трудно достъпни места.
Също така забележете на снимката по-горе, след като нанесете боята с гъба, нанесохме още един слой филър. Понякога вашият ремонт изглежда перфектен, докато не поставите цвета, и след това той показва пукнатини много леко. Така че, ако това се случи, просто отново попълнете и нанесете отново боята. Не е необходимо боята да се маха; Двата продукта работят перфектно един с друг.

How to restore a leather car interior - Fully restored leather car interior


Стъпка 5. Пръскане на боята и лакът за кожа

След като се нанесе един пълен слой боя върху седалката на автомобила, вземете аерограф и нанесете върху кожата фин слой боя и оставете да изсъхне. Когато изсъхне, нанесете още един слой, след това повторете този процес, като изграждате покритието в серия от тънки слоеве. Няма твърди и бързи правила за това колко слоя трябва да се използват, просто прилагайте колкото се може повече, за да покриете достатъчно основния цвят или ремонтите.

Когато сте удовлетворени, че сте нанесли достатъчно боя, трябва да поставите Super-Seal и Leather Finish. Пръснете  2 слоя Super-Seal, за да формира здрава, издръжлива основа. След това нанесете Leather Finish по същия начин, като използвате 2 слоя. Винаги помнете да оставите достатъчно време, за да изсъхне всеки слой, преди да приложите следващия.


leather car seat before restoration

Преди


Leather car seat after restoration

След