Обади ни се:

You are on Furniture Clinic BG

Visit Furniture Clinic USA
Как да почистим Анилинова - попиваща кожа

How To Clean Aniline Leather


Как да почистим Анилиновата кожа

Това ръководство ще ви обясни как да почистите анилиновата кожа. Анилиновата кожа е много мека и естествена кожа, тъй като е само боядисана и не съдържа пигментирано повърхностно покритие. Като такава, тя попива много лесно петна и мръсотия. За да установите дали кожата ви е анилинова кожа, поставете малка капка вода върху кожата и ако тя попие, ще трябва да следвате това ръководство, обясняващо как да я почистите. Ако водата остане на повърхността, прочетете другто ръководство за почистване на непопиващи кожи.

Тъй като анилина и други абсорбиращи видове кожи много лесно поглъщат течности и петна, е по-важно да се предпази кожата още като нова, отколкото просто да се почистват. Кремът за защита на кожата добавя защитна бариера към кожата, което помага за предотвратяване на петна, тъй като спира течностите, навлизащи в кожата. Това от своя страна прави кожата по-лесна за почистване. Гледайте двата видеоклипа по-долу, илюстриращи предимствата на защитата на кожата.


How to clean aniline leather guide 2

Това е снимка на някои анилинови кожи. Както вече знаете от горната информация, анилиновата кожа е много абсорбираща и затова не трябва да пръскате кожата с препарата за почистване директно върху нея. Кожата просто ще го попия, и той няма да работи.

Вместо това ще превърнем почистващото средство в пяна, за да го направим по-лесно за почистване. Ако анилиновата ви кожа е чисто нова и не се нуждае от почистване, не забравяйте да я защитите с leather protection cream.


Cleaning with foam - Dispensing Leather Ultra Clean into foaming bottle

Стъпка 1:

За да преодолеете проблема с попиването на течността в кожата, излейте leather ultra clean в бутилка за пяна и завийте капака. Това превръща почистващия препарат в пяна и по този начин е по-малко вероятно да попия в кожата. Това ви дава повече време за почистване на повърхността и така почистването на анилиновата кожа е много ефективно.


Clean the aniline with a brush - Applying cleaner foam to brush

Стъпка 2:

Също така, защото анилинът е незащитен, това означава, че цялата мръсотия попада в кожата, а не просто седи на повърхността.

Така че, за да почистите ефективно кожата, трябва да използвате четка с косъм, за да почистите кожените влакна и да разхлабите мръсотията. Използването на гъба или кърпа няма да бъде толкова ефективно, колкото само почистване на мръсотията от повърхността, а не от кожата.


Процесът на почистване

Въпреки, че ще почиствате с пяна, анилиновата кожа може и вероятно все още ще абсорбира препарата - това ще отнеме повече време. Поради това е трудно да се види колко ефективно е вашето почистване, докато кожата не изсъхне.


Моят съвет е да разделите кожата за почистване на участъци. Почистете един участък изцяло и след това преминете към следващия. Когато имате пяна върху четката, я разтърквайте в кожата с кръгово движение и след като пяната попие мръсотията, я избършете с хавлиена кърпа.

Може да се наложи да почистите анилиновата кожа 2 или 3 пъти, за да видите добра разлика. Това е така, защото докато почиствате мръсотия, може да излезе още от кожата. Въпреки това, ако сте защитили кожата от нова, няма да получите този проблем и ще бъде лесно да се почисти.


Премахване на мазнини

Тъй като се занимаваме с абсорбиращ тип кожа, много често кожата абсорбира мазнините и мазнините от тялото в зоните, в които облягате главата и ръцете си. Това се забелязва по-тъмни петна.Използвайки  leather ultra clean няма да премахне тези мазнини, за тази цел трябва да използвате leather degreaser.


Поддържане на кожа и препоръчителни продукти

Four Seasons Leather Care Plan: Целогодишен план за запазване на кожата ви в идеално състояние.

Leather Care Kit: Голям комплект за грижа за кожата, който представлява отлична стойност за парите.


Всички коментари

Влезте в профила си, за да публикувате коментар или въведете своя имейл адрес и име за бърз пост.

 3 years ago

mike

I have just purchased a new aniline sofa can you tell me what I need to protect it. mike

3 years ago

Furniture Clinic

To protect aniline leather I'd highly recommend our Leather Protection Cream. An application of this every 3-4 months will provide a high level of protection. Leather Protection Cream: http://www.furnitureclinic.co.uk/Leather_Protection_Cream.php Our Leather Care Kit contains the Protection Cream along with the Ultra Clean Care Kit: http://www.furnitureclinic.co.uk/Leather_Care_Kit.php