Обади ни се:

You are on Furniture Clinic BG

Visit Furniture Clinic USA
Как да ремонтираме протърквания и драскотини на кожаРемонт на драскотини и протъркани участъци върху мебели и автомобилни седалки

Драскотините и протърканите участъци са много често срещан проблем, който разваля общият вид на кожените мебели и автомобилни седалки.

Добрата новина е, че с помощта на това ръководство и продуктите показани на тази страница, може да се справите бързо, лесно и икономично с проблема.!

Вижте видеото по-горе и стъпка по стъпка ръководство за употреба по-долу за повече подробности.

Guide -  How To Repair Scuffs and Scratches on Leather - Before

Кожената седалка показана в ляво е протъркана и със загуба на цвят.

Въпреки това, с използването на само няколко от нашите продукти вие ще си решите проблема.


How to fix Scuffs and Scratches in Leather Guide - Cleaning

Стъпка 1. Почистете увреденото място

Преди всеки един ремонт най-важното е да се почисти добре кожата.

За да направите това вземете Alchohol Cleaner, който се съдържа в нашият комплект Leather Touch-Up Kit и добре почистете мястото.

След като почистите оставете кожата за 10-тина минути да изсъхне


How to Repair Scuffs and Scratches on Leather - Sanding

Стъпка 2. Шкурене

В случая показан на снимката, кожата е доста грапава, затова вземете шкурка 1200 и нежно изшкурете наранената кожа.


How to Repair Scuffs and Scratches in Leather - Applying Filler

Стъпка 3. Нанасяне на филър

След като повърхността на кожата е загладена с шкурка, е нужно да се нанесе Heavy Filler, за да попълните по-дълбоките участъци. Нанесете филъра с шпатула на тънък слой. Оставете го добре да изсъхне за около час и ли го изсушете принудително със сешуар за коса. Много е важно да нанасяте тънки слоеве филър, няколко пъти и да сушите между тях, докато достигнете повърхността на кожата.


How to Fix Scuffs and Scratches on Leather - Sanding Filler Smooth

Стъпка 4. Шкурене на филъра

След като сте запълнили всички проблемни участъци с филър и той е добре изсъхнал вземете шкурка 1200 и направете финално заглаждане на повърхността.


How to fix Scuffs and Scratches on Leather - Adding Colour

Стъпка 5. Боядисване

Комплектът съдържа основен цвят боя (избран по поръчка) и няколко нюанси, с помощта на които да направите точен цвят за вашият ремонт. Винаги тествайте на скрито място, когато правите пробите.

След като сте постигнали точният цвят, вземете дунапреновата гъба и нанесете малко количество боя върху ремонтираното място. Изсушете със сешуар и след това нанесете отново тънък слой от боята. Повторете стъпките докато покриете-боядисате участъка.
След като сте боядисали участъка, ще ви направи впечатление, че изглежда много лъскаво - с помощта на лаковото покритие ще регулирате този блясък.


How to fix Scuffs and Scratches in Leather - Prepare Finish

Стъпка 6. Приготвяне на лак

За да постигнете желаният блясък в комплекта предлагаме маш и гланц лак.

За висок гланц - използвайте гланцов лак

За плътен мат - използвайте матов лак

Сатен - смесете мат и гланц в съотношение 50/50.

Вземете малката смесителна чашка и направете съотношението, което най-подхожда на вашата кожа.


How to repair scuffs and scratches on Leather - Applying Finish

Стъпка 7. Лакиране

С дунапренова гъбка нанесете тънък слой лак и го изсушете със сешуар или го оставете сам да изсъхне за 30 мин. Нанесете общо 4-5 слоя лак. Така боята ще е напълно защитена.How to remove Scuffs and Scratches from Leather - Professional Results

Краен резултат

Както може да се види от снимката в ляво; с няколко лесни за употреба продукти и прост процес, драскотините могат да се поправят бързо и с минимални разходи.

Професионални резултати са лесно постижими, дори и за любител! Ако имате протъркване или драскотина на вашата кожа, закупете продуктите, които се нужнит от точно тук на страхотна цена днес!


Всички коментари

Влезте в профила си, за да публикувате коментар или въведете своя имейл адрес и име за бърз пост.

 1 year ago

Barry Johnson

Hello: I have to tell you that l enjoy receiving your Furniture Clinic Bulletins. They are so very informative - and make an unsightly job look so easy to repair. Please keep up the 'good work'. Thank you in appreciation

1 year ago

Furniture Clinic

Hi Barry. Thank you for taking the time to contact us. Please do not hesitate in contacting us if you need any assistance on choosing which products you need for any future projects. Duncan Ashurst / Senior Sales Advisor Furniture Clinic.