Обади ни се:

You are on Furniture Clinic BG

Visit Furniture Clinic USA
Как да поправите драскотини и протърквания по кожата

 

Видео
How to repair Scuffs & Scratches On Leather Video Screenshot

[buy_bundles]

Протриване и драскотини върху кожените седалки за кола и кожените мебели са твърде често срещан проблем, който може да остави неприятна зона на повреда върху иначе перфектно парче кожена тапицерия.

Добрата новина е, че с помощта на ръководството и продуктите, показани на тази страница, справянето с драскотините и протъркванията по кожата може да бъде бързо и лесно! За подробности вижте ръководството с видеоклипове по-горе и ръководството стъпка по стъпка по-долу.

Стъпка по стъпка:

Ремонт на протъркване и драскотини върху кожени мебели и седалки за кола


Guide -  How To Repair Scuffs and Scratches on Leather - BeforeКожената седалка, показана вляво, е претърпяла неприятно протъркване / надраскване, оставяйки повредена област и загуба на цвят. Въпреки това, както често се смята, това е сравнително лесен проблем, който може да бъде решен. С няколко прости за използване продукти (налични по-горе!) И стъпките, посочени по-долу, протърквания и драскотини вече не трябва да бъдат кошмар!

How to fix Scuffs and Scratches in Leather Guide - Cleaning

Стъпка 1. Почистване на зоната

Както при всички качествени кожени ремонти и възстановявания, първата стъпка е да се гарантира, че областта е свободна от мръсотия и замърсители.
За да направите това, вземете Alchohol Cleaner и нанесете върху кърпа (и двете включени в комплекта за ремонт на кожата), след което избършете повърхността.
След като почистите, оставете областта да изсъхне естествено за около 5-10 минути.

How to Repair Scuffs and Scratches on Leather - Sanding

Стъпка 2. Изшкурете зоната

Щетите в показания пример са доста груби на допир, в ситуации, където повредената зона е груба, като тази, винаги е най-добре да се шлайфат грубите места.Просто вземете 1200 шкурка (включена в комплекта) и леко изшкурете зоната, докато не се почувства гладко на пипане. Това осигурява по-професионален краен резултат.


How to Repair Scuffs and Scratches in Leather - Applying Filler

Стъпка 3. Нанасяне на Филър

След шкуренето повредените участъци ще трябва да се запълнят с филър за кожа - Heavy Filler  за възможно най-добър резултат.
Вземете малко количество Heavy Filler и нанесете върху зоната на повреда, като използвате предоставената шпатула (излишъкът може просто да бъде изтрит) оставете го да изсъхне (това трябва да отнеме 25-30 минути по естествен път, това може да се ускори със сешоар.
Нанесете филъра на тънки слоеве,  докато стане равен на повърхността на кожата. Това може да отнеме един слой или няколко, в зависимост от сериозността на щетите. Винаги е важно да оставите достатъчно време, за да може филърът да изсъхне напълно на този етап, ако не го направите, ще компрометира качеството на ремонта.
 

How to Fix Scuffs and Scratches on Leather - Sanding Filler Smooth

Стъпка 4. Изшкурете филърът до нивото на кожата

След като филърътт изсъхне достатъчно, следващата стъпка е да изшкурите до нивото на повърхността на кожата.Вземете 1200 шкурка, използвана по-рано, и изшкурете филъра, за да сте сигурни, че той седи напълно на повърхността на кожата.

How to fix Scuffs and Scratches on Leather - Adding Colour

Стъпка 5. Боядисване

Комплектът съдържа количество боя(избрано по поръчка) и няколко цвята, заедно с ръководство за смесване на цветовете. Вземете стандартният цвят и нюанс според нуждите, следвайки инструкциите, за да постигнете перфектно съответствие за вашата кожа. (Винаги тествайте в невидима област, когато цветът съвпадне, докато получите необходимия цвят.)
След като се постигне подходящо съвпадение, просто нанесете малко количество боя на ремонтираната площ, като гарантирате, че цялата площ е покрита. След употреба, изсушете със сешоар.
Използвайте същия метод на нанасяне и сушене, за да нанесете толкова тънки слоеве, колкото е необходимо, за да покриете напълно повредите. Когато сте готови, боята ще изсъхне с доста гланцово покритие, не се безпокойте, необходимото ниво на гланц ще бъде постигнато в следващата стъпка.

How to fix Scuffs and Scratches in Leather - Prepare Finish

Стъпка 6. Приготвяне на лак

За постигане на желания завършек се осигуряват гланц и мат лак.
За много гланцово покритие - Използвайте само гланц лак.
За много матово покритие - Използвайте само мат лак.
Сатен (наполовина) - Смесете мат и гланц лак 50/50.
Просто извадете малката чаша за измерване и смесете двете според нуждите, за да съответства на оргиналната кожа. (Както при смесването на бои, тествайте върху незабележима област, докато не бъдете удовлетворени от резултата, преди да я приложите върху областта, която се ремонтира)

How to repair scuffs and scratches on Leather - Applying Finish

Стъпка 7. Лакиране

След като лакът е подготвен и вие сте доволни от резулнана, просто нанесете с гъбка върху цялата площ, която се ремонтира. След като го нанесете, можете да оставите да изсъхне по естествен път или да използватесушоар за ускоряване на процеса.
След като се изсуши, трябва да се постави друг слой, като се използва същият процес, което ще осигури по-здраво покритие, което ще помогне да се предпази зоната от износване, избледняване и запечатване на цвета.
Веднъж нанесен, ако боядисаната и лакирана повърхност са със еднакъв гланц, вие успешно сте скрили дефекта!

How to remove Scuffs and Scratches from Leather - Professional ResultsКакто може да се види от снимката "след", показана вляво; С няколко лесни за използване продукти и един прост процес, протъркването и драскотините могат да бъдат ремонтирани бързо и с минимални разходи.Професионалните резултати са лесни за постигане, дори и за начинаещи! Ако имате изтриване или надраскване на кожата си, купете продуктите, от които се нуждаете точно тук, на страхотна цена днес!

Return to Guides

 

Video Guide

How to repair Scuffs & Scratches On Leather Video Screenshot

[buy_bundles]