Обади ни се:

You are on Furniture Clinic BG

Visit Furniture Clinic USA
Как да възстановим коженият салон на класически автомобил

Дата на изпращане: 09-06-2017

by Furniture Clinic

Мечтаете ли да купите култов класически автомобил и да го върнете към бившата му слава? Вероятно вече сте намерили колата за която сте мечтали и сте готови да започнете реставрацията?

Както знаете, възстановяването на класическа кола е нещо повече от механична и екстериорна козметична работа. Износването и разкъсването се случват естествено върху тапицерията и могат драстично да развалят цялостния външен вид на автомобила, така че е важно всяко възстановяване да се извърши по висок стандарт.

Но преди да се обадите на професионалист, помислете дали да ремонтирате сами интериора.

Предлагаме специализирана гама от продукти за кожа, както и някои лесни за проследяване стъпка по стъпка и видео ръководства, които да ви помогнат да възстановите класическия интериор на автомобила до професионален стандарт без високата цена.

Първо най-важното

Първата стъпка за възстановяване на кожена седалка за автомобил е идентифицирането на проблема или оценяването на щетите. Ако кожата е в добро състояние и няма признаци на износване, просто почистване може да е всичко, от което се нуждае.

Препоръчваме обаче да използвате само специализирани почистващи средства за кожа, които са различни от бебешки кърпички или други почистващи препарати за общи повърхности, тъй като много от тези продукти имат химикали и вещества в тях, които могат да причинят изсушаване, напукване или загуба на цвят.


Clean and protect your leather items regularly to keep them looking their best!

Наранена кожа:

От дребни издрасквания и драскотини до напукване, имаме решение.

Издрасквания и драскотини на кожените седалки на автомобила може да оставят неприятна зона на повреда върху иначе перфектно парче кожа. Добрата новина е, че използването на наръчника и продуктите ни за "Ремонт на надраскани кожи", отстраняване на драскотини и издрасквания върху кожата може да бъде бързо и лесно, въпреки това, което се смята за обичайно!

За това ще ви трябва нашият комплект Leather Repair and Touch Up bundle.

Малки пукнатини & Загуба на цвят

С възрастта кожата, започва да се напуква и да губи цвят. За да възстановите този вид щети ще ви е необходимо Leather Colourant KitLeather Binder and Flexifil.

Всички наши продукти идват с инструкции, но може би искате да погледнете нашите ‘How to restore a leather car interior’ Стъпка по стъпка ръководство и видео, преди да започнете.

Ето какво да очаквате:

Ще започнете да подготвяте кожата с помощта на нашият Leather Prep, който ще отстрани фабричният лак и всички силикони, които са разтворими в разтворители.

След това ще трябва да използвате Alcohol Cleaner за отстраняване на всички други силикони, които не са разтворими в разтворители, като напр. Полиращи препарати и восъци.

След като кожата изсъхне, важно е, особено за стара или износена кожа, да я подсилите с Leather Binder.

За да загладите всички напуквания използвайте нашият Flexifil докато получите красива и гладка повърхност.

Когато сте доволни, че всички пукнатини са пълни, тогава можете да започнете да възстановявате или дори да промените цвета си чрез нашият Leather Colourant Kit.


Напълно реставриран интериор на Silver Shadow използвайки продуктите на Furniture Clinic Products

Поддръжката е ключът!

След като сте отделили време за възстановяване на кожените седалки на колата, искате да ги запазите в най-доброто състояние, нали?

Е, знаехте ли, че можете да предотвратите появата на петна или увреждане на кожата с редовно почистване и защита?Препоръчваме ви да използвате нашите Leather Ultra Clean and Leather Protection Cream.

Защо? Нашият крем за защита на кожата осигурява усъвършенствана технология за предпазване и бариера, която помага да се отблъсне оцветяването на кожата и всички замърсявания на основата на масло и вода и също така да се задържат общите замърсявания на повърхността, което да улесни почистването и грижите.

Пожелаваме Ви всичко добро и късмет с вашия проект за реставрация и се надяваме да се забавлявате в процеса! Ако имате въпроси или притеснения относно нашите продукти, моля не се колебайте свържете се с нас.

More News and Events...Top Tips For Caring For Your Horse Tack

Топ съвети за грижа за ездитното оборудване

Като се има предвид, че вашата екипировка е една от най-скъпите конни покупки, които ще направите, е жизненоважно да се грижите за кожата, за да гарантирате дълголетието й.

May 19, 2017

Ние сме подбрали 10 съвета за грижата за вашите седла, юзди и кожи, за да сте сигурни, че ще ги ползвате много сезони.


Leather Sofas to Car Seats: Are Yours Protected?

От кожени мебели до кожен автоинтериор: Вашите защитени ли са?

Всеки път, когато купуваме нещо ново, ние винаги искаме да го запазим в отлично състояние и най-добре е да започнем е с превенция.

May 9, 2017

Предлагаме изключителни продукти и услуги за защита, за да запазите вашите предмети като нови.


How-to Identify Leather

Как да разпознаем кожата

Ето няколко теста, които можете да направите, за да ви помогне да определите вида кожа, с която работите.

May 4, 2017

Ето няколко теста, които можете да направите, за да ви помогне да определите вида кожа, с която работите.


How to Avoid & Repair Cat Scratches on Your Leather Sofa

Как да предотвратите и ремонтирате котешки драскотини на кожения диван

Ето нашите съвети за това как да избегнете котешки драскотини по мебелите и как да ги поправите, ако това някога се случи.

April 27, 2017

Котката е надрала новия кожен диван или фотьойл? Това беше неизбежно!More News and Events...

Виж всичко