Обади ни се:

You are on Furniture Clinic BG

Visit Furniture Clinic USA
Как да разпознаем кожата

Дата на изпращане: 04-05-2017

by Furniture Clinic

Съществуват много различни видове кожа, всяка със своя уникален вид и усещане.


Използвайте графиката по-долу, за да идентифицирате лесно вида на кожата, използвана за вашата мебел или интериор на автомобила, за да сте сигурни, че сте избрали правилните продукти при почистването или възстановяването им.


Преди да започнете! Изсипете капка вода върху ненарушена зона от кожата и я разтрийте с пръста си. Ако кожата потъмнее и водата попие, кожата е абсорбираща.


И така, как се грижите за тези видове кожа?

Можем да разделим различните видове кожа в категории, всяка от които съдържа група от кожи с подобни характеристики и процедури за грижа.


Незащитена кожа

Тази категория влючва:

Тези три вида кожа са изключително абсорбиращи, тъй като имат много малко или никакво защитно покритие. Абсорбиращите кожи са склонни да бъдат по-трудни за поддръжка, тъй като те се оцветяват и поемат петната много лесно. Това обаче може да бъде избегнато чрез редовно използване на Leather Protection Cream

Тъй като повечето анилинови кожи са боядисани и без защитно покритие, обезцветяването на цветовете също е проблем. Пул-ъп кожите са по-добри от анилиновите кожи за поддържане на цвета си, но все пак се нуждаят от внимателна поддръжка.

Ако цветът вече започва да избледнява, използвайте нашия Leather Recolouring Balm.


Защитени кожи

Тази категория влючва:

  • Semi-Aniline (this is an exception as it is a full grain leather) - Полу-анилин
  • Pigmented (also known as top coated or corrected grain) - Боядисана кожа
  • Bi-cast - Ламинирана кожа
  • Rub Off * (also known as Antique Finish) - Кожи с изтриваемо покритие - Антични-състарени

Типовете кожа в тази категория са с лакирано-защитено покритие, което е много по-лесно за почистване и поддръжка.

Разглеждането на полу-анилиновата кожа през лупа ще изглежда доста подобно на анилин, но ще забележите тънко пигментирано покритие, което я покрива.

Въпреки че се прилага покритие, редовното почистване е задължително, за да запази кожата в най-добро състояние. За бързо избърсване е достатъчно влажна кърпа, но обикновено интериорът на мебелите и автомобилите ще се нуждае от по-задълбочено почистване, използвайки специализирани почистващи продукти на всеки 2-3 месеца, последван от крем за защита от кожа.

Спестете 20%, когато купите нашите Leather Ultra Clean and Leather Protection Cream в комплект. 

За да възстановите цвета на боядисаните кожи, препоръчваме да използвате нашите Leather Colourant Kit.

* Изтрийваемите кожи имат горно покритие от лак, което е много слабо, което означава, че когато го почиствате, тъмното горно покритие може лесно да се изтрие, излагайки по-светлия цвят отдолу. Бъдете внимателни, когато работите с този тип кожа. Ако това се случи, използвайте нашия Antique Finish Kit.


Набук и Велур

Тези кожи имат текстура като като мъх-косъмчета и не са покрити с лак, което ги прави изключително абсорбиращи, склонни към оцветяване и много трудни за почистване!

Разработихме високоефективни продукти за почистване и защита на предмети, изработени от кожи от велур и набук нашият Suede & Nubuck Cleaner предлага мощно почистване с иновативно разпенващо действие, което гарантира невероятни резултати и използване на по-малко препарат при почистване, спестявайки ви пари.

За да ги защитите използвайте нашият  Suede & Nubuck Protector е специално формулирана, за да отблъсне мръсотията и всички оцветявания на водна и маслена основа от повърхността на всеки велур или елемент от набук. Тази невероятно издръжлива бариера ви дава пълно внимание и значително удължава живота на вашите предмети.


Свържете се с нас...

Ако имате съмнения, моля, не се колебайте да се свържете с нас.

 

More News and Events...How to Restore the Leather Seats of a Classic Car

Как да възстановим коженият салон на класически автомобил

Предлагаме специализирана гама от продукти за кожа, както и някои лесни за употреба стъпки по стъпка и видео ръководства, които да ви помогнат да възстановите класическия интериор на автомобила си.

June 9, 2017

Вместо да подмените или претапицирате седалките на класическия автомобил, помислете дали да не ги възстановите.


Top Tips For Caring For Your Horse Tack

Топ съвети за грижа за ездитното оборудване

Като се има предвид, че вашата екипировка е една от най-скъпите конни покупки, които ще направите, е жизненоважно да се грижите за кожата, за да гарантирате дълголетието й.

May 19, 2017

Ние сме подбрали 10 съвета за грижата за вашите седла, юзди и кожи, за да сте сигурни, че ще ги ползвате много сезони.


Leather Sofas to Car Seats: Are Yours Protected?

От кожени мебели до кожен автоинтериор: Вашите защитени ли са?

Всеки път, когато купуваме нещо ново, ние винаги искаме да го запазим в отлично състояние и най-добре е да започнем е с превенция.

May 9, 2017

Предлагаме изключителни продукти и услуги за защита, за да запазите вашите предмети като нови.


How to Avoid & Repair Cat Scratches on Your Leather Sofa

Как да предотвратите и ремонтирате котешки драскотини на кожения диван

Ето нашите съвети за това как да избегнете котешки драскотини по мебелите и как да ги поправите, ако това някога се случи.

April 27, 2017

Котката е надрала новия кожен диван или фотьойл? Това беше неизбежно!More News and Events...

Виж всичко