Обади ни се:

You are on Furniture Clinic BG

Visit Furniture Clinic USA
Определяне вида на кожата

Независимо дали продавате кожа в магазин или ремонтирате кожа професионално, важно е да знаете спецификата на материала, с който работите. Не само, за да осигурите по-високо ниво на обслужване на клиента си, но знаейки какъв е видът на кожата да предлагате по-добри съвети за това как най-добре да почиствате, ремонтирате и поддържате кожата. Съществуват много различни видове кожа, всеки със свой собствен уникален вид и усещане, но с помощта на тази проста схема можете лесно да разграничите различните видове.


identifying leather

Допълнително тестване

За правилното определяне на типа кожа има няколко теста, които можем да направим.


  • Преглед под лупа: Ако погледнете кожата под лупа, ще видите подробно покритието, приложено върху кожата или ако има покритие върху кожата.


  • Тест за абсорбция на вода: Този тест ни помага да идентифицираме колко лесно ще бъде кожата ви за почистване и колко ефективна е нейната обработка.  • Визуален тест: Погледът към кожата разказва много, има ли видими белези? Какъв цвят е? и т.н ..

  • Тест на допирt: Усещането на кожата за мекота, гладкост, зърнеста структура също помага да се идентифицира тип кожа.

За да направим нещата по-лесни за вас, можем да разделим различните видове кожа в категории, всяка от които съдържа група от кожи с подобни характеристики и сходни процедури за грижа.

Незащитени кожи (full grain leather)

В тази група са всички кожи без лаково покритие, може би с няколко изключения, но защитата на тях е толкова слаба, че се прилагат същите процедури за идентификация. Също така не са включени в тази група велур и nubuck, това е така, защото техните повърхности са били буферирани, за да се създаде мъх и така да ги направи неподходящи за почистване.


Aniline

Pull Up

Oily / Waxy Pull Up


Какво е различно за тези кожи? Тъй като те имат или много тънък, или никакъв защитен слой, това ги прави много абсорбиращи. Като абсорбиращи те попиват петна и мръсотия. Без защита означава, че могат да избледняват много лесно, по-голямата част от анилина е просто боядисана без лакиран завършек и така кожата няма голяма устойчивост на цветовете. Pull-up кожите са малко по-добри от анилина, но все пак се нуждаят от внимателна поддръжка.

Лакирани-защитени кожи (corrected grain leather)

В тази група ще включим всички кожи с лакирано покритие.

Semi-Aniline (this is an exception as it is a full grain leather)

Pigmented (also known as top coated or corrected grain)

Bi-cast

Rub Off (also known as Antique Finish)


Всички изброени по-горе имат лакиран завършек и по този начин са много лесни за почистване и поддръжка, Bi-cast има пластмасово покритие, свързано с основата, така че попада в тази категория. Rub Off ЗАЩО? Тъй като покривният лак е много слаб, това означава, че когато го почиствате, тъмното покритие може лесно да се износва, излагайки по-светлия цвят отдолу. Бъдете внимателни, когато се занимавате с този тип кожа.


Nubuck & suede - Набук и Велур

Тези кожи имат текстура и не са покрити с покритие. Това ги прави много лесно да се оцветяват и тъй като тези петна се абсорбират, много трудно се почистват.

Ние сме разработили високоефективни продукти както за почистване, така и за защита на предмети, направени от велур и набук.Нашият Suede & Nubuck Cleaner Предлага мощно почистване с иновативно действие за пяна, което осигурява невероятни резултати и използва по-малко продукти при почистване, спестявайки ви пари.


За да защитим тези изделия Suede & Nubuck Protector Е специално формулирана, за да отблъсне мръсотията и всички водни и маслени багрила от повърхността на всеки велур или елемент Nubuck. Тази невероятно издръжлива бариера ви дава пълназащита и значително удължава живота на вашите предмети.

Return to About All Leather