Обади ни се:

You are on Furniture Clinic BG

Visit Furniture Clinic USA
Естествени маркировки

Кожата е натурален продукт и като такъв носи всички отличителни белези на произхода му. Уникалните и индивидуални маркировки могат да се появяват на кожа и не трябва да се считат за дефекти. Вместо това те дават на кожата уникална идентичност, която подобрява нейната естествена красота и характеристики

Curry-comb Scratches
Fat Folds
Salt Stains
Insect Bites
Резки от гребен
 
Мастни натрупвания
 
Петна от сол
 
Ухапване от насекоми
 
Horn Scratches
Goad Marks
Warts
Healed Scars
Надиране от рога
 
Белези
 
Брадавици
 
Белези от рани
 
Dung Marks
Veins
  
Уникални белези
 
Вени
 
 
 

Коригирана структура на кожата

Коригирано място, това е мястото където повърхността на кожата е била коригирана, за да премахне горните естествени маркировки. Това се прави, когато има изобилие от белези, които карат кожата да изглежда повредена или грозна, и така марките се премахват.

Процесът, в който се извършва това, може леко да се различава в зависимост от размера и дълбочината на марките. Когато отблясъците и драскотините не са твърде тежки, кожата може да бъде шлайфана (с вид шлифовъчен инструмент) и след това да се постави боя върху повърхността. Лекото шлайфане намалява маркировките и след това боята ги покрива. Когато маркерите имат някаква дълбочина, те трябва да се напълнят, преди да могат да бъдат скрити. Това се прави чрез запълване с гъвкава паста (Heavy Filler) върху повърхността на кожата и след това нейното шлайфане. След това на повърхността се нанася боя, както преди.

Коригираната зърнена кожа попада в категорията "пигментирана кожа" на уеб страницата ни за видове кожа- our leather types

ЗАБЕЛЕЖКА: Тъй като повърхността е изгладена, кожата губи естествения си зърнен шаблон, и след това изкуствена зърнена структура се щампова върху кожата.

Пълнозърнеста кожа без дефекти

Пълнозърнеста кожа е тази, където естествените маркировки са минимални и така кожата може да бъде боядисана или леко пигментирана без необходимост от полиране. Естествените маркировки на кожата по никакъв начин не трябва да влияят на здравината и трайността на кожата, тъй като те са предимно повърхностни. Изключителният избор на кожи за пълнозърнести кожи означава, че те имат премия за цените на другите видове кожа.

Full Grain Leather Types: Aniline, Semi-aniline, pull up, oily/waxy pull up

Избор на кожи и цена

По-голямата част от кожата, използвана за тапицерия в колата и дома, е пигментирана-боядисана кожа. Това е така, защото на полето една крава може да бъде закачена от бодлива тел, да се одере на тръни или да бъде надрана от роговете на други животни. В допълнение към това, кравите често се ухапват от насекоми, паразити, кърлежи и въшки, всички от които водят до маркировки на кожата.

По-голямата част от кожите, налични за обработка са в такова състояние, повърхността трябва да бъде "коригирана", преди да е подходяща или визуално приемлива за тапицерията. Само малък процент кожи имат малко маркировки и са в достатъчно добро състояние, за да останат недокоснати. Така че пълнозърнестата кожа е по-скъпа. Просто това е числова игра, има по-малко пълнозърнести кожи на разположение, и така, предлагането и търсенето диктува, че те се таксуват на по-висока цена.


RETURN TO ALL ABOUT LEATHER