Обади ни се:

You are on Furniture Clinic BG

Visit Furniture Clinic USA
ПОЛУ-АНИЛИНОВА КОЖА

“Анилинова кожа върху която е нанесено много слабо покритие боя и лак”

Преимущества:

  • Естествена кожа, ако е произведена качествено

  • Доста луксозна

  • Прилича на анилина

  • По-лесна за поддръжка от анилина

  • Устойчива на избеляване

  • По-еднороден цвят

Cons:

  • По-малко натурална от анилина

  • Много трудна за производство

  • Двутоновото оцветяване може да се изтърка в зоните на употреба


РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПОЛУ-АНИЛИНОВАТА КОЖА

Pigmented Leather
The Magnifying Glass Test

Поглеждането на полу-анилиновата кожа през лупа ще изглежда доста подобно на анилин. Отворите за космените фоликули са леко видими (като вдлъбнатини), но ще забележите тънко пигментирано покритие, което ги покрива. Някои полу-анилини имат по-дебели покрития от други и така дупките не винаги могат да бъдат идентифицирани.


Тестът за абсорбция:

Капнете малко количество почистващ препарат за кожа или вода на полу-анилиновата кожа. Той ще седи на повърхността, така че да го попиете с парче плат, за да абсорбира течността. Ще забележите, че кожата ще абсорбира много малко количество от тази течност, това показва леко по-тъмен тон. Може да отнеме между 3-4 минути, за да може полуанилин да абсорбира капката.

Тестът за докосване:

Полуанилинът се чувства съвсем естествено и мек на допир. Финалът често е гладък и можете да почувствате лакираната повърхност, което прави кожата полуплъзгаща в сравнение с анилин.


Визуалният тест:

Цветът на полу-анилина ще изглежда съвсем равномерно, не толкова различен, колкото анилина, а не толкова равномерно, колкото боядисаната. Моделът на зърното ще изглежда естествено, тъй като се прилага само тънко пигментирано покритие. Възможно е да сте в състояние да видите естествени маркировки, но ще трябва да ги погледнете внимателно. А полу-анилинът често е в два тона, но този двутонов ефект понякога е много лек и толкова трудно да се забележи.
Ако не поддържате кожата с помощта на крем за защита на кожата, най-горният слой цвят може да се изхаби във високи области на употреба. За да направите кожата износоустойчива, нанесете предпазния крем веднъж на всеки три месеца, за да намалите триенето и така да спрете цвета да изчезне толкова бързо.


Return to Identifying Leather